Академијата на ФФМ оствари четири победи на пет натпревари на турнирот во Ереван

Објавено на 17 Април, 2018 во Вести, Фудбалска академија

Нашиот Матеј Георгиев беше прогласен за најдобар фудбалер на турнирот на кои само Македонија беше претставувана од Академија, додека останатите учествуваа со младите Национални тимови.

Академијата на ФФМ предводена од Неџат Шабани и Горан Георгиевски оствари четири победи во петте одиграни натпревари на УЕФА развојниот турнир во Ереван, Ерменија.

Нашите млади фудбалери до 14 години славеа победа против репрезентациите на Белорусија (2:0, Матео Софијановски и автогол на Белорусија), Ерменија (2:0, Иван Глигоров, Марко Софијановски), Казахстан (2:1, Марко Софијановски и автогол на Казахстан), и повторно Ерменија (2:0, Махмедриза Хамза, Михаил Талевски), а единствениот пораз го доживеавме од селекцијата на Иран со минимални 1:0.

Академијата на ФФМ на развојниот турнир на УЕФА во Ереван ја претставуваа следните фудбалери: Албан Шабани, Иван Глигоров, Огнен Здравковски, Бленд Зекири, Дејвид Митревски, Стефан Тасев, Васко Василев, Матеј Ангелов, Михаил Талевски, Виктор Боневски, Марко Ристов, Марио Ричков, Марио Мастев, Марио Коцевски, Матео Софијановски, Марко Софијановски, Идриз Османовиќ, Енис Буќи, Филип Поповски, Мирче Стоилов, Матеј Георгиев, Матеј Јордановски, Махмедриза Хамза, Кристијан Костовски, Андреј Бобевски, Марко Треневски, Донарт Ибраими;

Нашиот Матеј Георгиев беше прогласен за најдобар фудбалер на турнирот. Иран го освои првото место со пет победи, Македонија заврши на втората позиција со четири победи во пет натпревари. 
   
   
Актуелности
Календар

23 Сеп

11:00 Франција - Босна и Херцеговина
    Жени У17 квалификации за Европско
15:30 Унгарија - Македонија
    Жени У17 квалификации за Европско

26 Сеп

15:30 Македонија - Босна и Херцеговина
    Жени У17 квалификации за Европско
15:30 Унгарија - Франција
    Жени У17 квалификации за Европско

12 Окт

00:00 Русија - Македонија
    У21 квалификации за Европско

13 Окт

20:45 Македонија - Лихтенштајн
    УЕФА Лига на Нации

16 Окт

14:30 Македонија - Гибралтар
    У21 квалификации за Европско
18:00 Ерменија - Македонија
    УЕФА Лига на Нации
20:45 Лихтенштајн - Македонија
    УЕФА Лига на Нации
20:45 Македонија - Гибралтар
    УЕФА Лига на Нации
А репрезентација