Содржини

29.06.2017   ФФМ - Фудбалски Асови

ВРЕМЕПЛОВ: 16 ЈУНИ 1994 година - 49-ти КОНГРЕС НА ФИФА

ФУДБАЛСКИОТ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА СТАНУВА 186-та ПОЛНОПРАВНА ЧЛЕНКА НА ФИФА

08.04.2016   ФФМ - Фудбалски Асови

Времеплов: Победа од Скопје, прв шампион на Македонија

Кога е одиграно првото фудбалско првенство на Македонија? Колку екипи ја сочинувале тогашната Прва лига? Кој беше првиот шампион на нашата држава? Одговорот на овие прашања сигурно ќе ги интересира помладите љубители на фудбалот во Македонија.

28.12.2014   ФФМ - Фудбалски Асови

Еузебио, Еду, Џаиќ, Шекулрац...го запалија Штип

Пред триесетина години љубителите на фудбалот во Штип имаа можност да ги видат познатите имиња на светскиот фудбал на простувањето на Шекуларац од активно играње...

Календар

23 Сеп

11:00 Франција - Босна и Херцеговина
    Жени У17 квалификации за Европско
15:30 Унгарија - Македонија
    Жени У17 квалификации за Европско

26 Сеп

15:30 Македонија - Босна и Херцеговина
    Жени У17 квалификации за Европско
15:30 Унгарија - Франција
    Жени У17 квалификации за Европско

12 Окт

00:00 Русија - Македонија
    У21 квалификации за Европско

13 Окт

20:45 Македонија - Лихтенштајн
    УЕФА Лига на Нации

16 Окт

14:30 Македонија - Гибралтар
    У21 квалификации за Европско
18:00 Ерменија - Македонија
    УЕФА Лига на Нации
20:45 Лихтенштајн - Македонија
    УЕФА Лига на Нации
20:45 Македонија - Гибралтар
    УЕФА Лига на Нации
А репрезентација