WADA антидопинг листа за 2018

Објавено на 20 Декември, 2017 во Антидопинг


Ги известуваме сите клубови дека е објавена новата листа на забранети супстанци која е со важност од 01.01.2018 година и воедно ги информираме сите засегнати за придржување кон истата.

Прилог Вада листата.

ВАДА листа на забранети супстанци 2018.pdf 

Прилог Главни модофикации

Главни модификации и објаснувања за листа за 2018.pdf 

Повеќе информации на следната страна:

www.wada-ama.org
   
   
Актуелности
Календар

20 Окт

11:00 Фарски Острови - Израел
    У17 квалификации за Европско
15:15 Шпанија - Македонија
    У17 квалификации за Европско

23 Окт

11:00 Шпанија - Фарски Острови
    У17 квалификации за Европско
15:15 Израел - Македонија
    У17 квалификации за Европско

26 Окт

14:30 Македонија - Фарски Острови
    У17 квалификации за Европско
14:30 Израел - Шпанија
    У17 квалификации за Европско

16 Ное

20:45 Лихтенштајн - Македонија
    УЕФА Лига на Нации

19 Ное

20:45 Македонија - Гибралтар
    УЕФА Лига на Нации
А репрезентација