Футсал репрезентацијата на Македонија ќе одигра две контролни средби со Франција до 23 години

Објавено на 11 Април, 2022 во Вести, Футсал


Футсал репрезентацијата на Македонија на 12 и 13 април ќе одигра два контролни меча против селекцијата на Франција до 23 години.

Контролните меча ќе бидат одиграни во спортскиот центар „Борис Трајковски", со почеток во 19. часот.

Селекторот на футсал репрезентацијата на Македонија, Васко Скендеровски се одлучи да ги повика следните фудбалери:

Иван Стојановски (Арбен Бајрами) (голман)

Фера Енсур (Арбен Бајрами) (голман)

Исмаил Таулант (Шкупи)

Стојковски Игор (Шкупи)

Јанев Димитар (Проект)

Михајлов Александар (Проект)

Тодоровски Мартин (Проект)

Рамадани Берат (Арбен Бајрами)

Сефери Еркан (Арбен Бајрами), 

Богески Мирко (Железарец)

Димовски Стефан (Железарец)

Кајсторовски Дејан (Железарец)

Блажевски Давид (Железарец)

Рамадани Јакуп (Ликени)

Фери Агуши (Шкупи)   
   
А репрезентација