О Д Л У К И СОСТАНОК ДИСЦИПЛИНСКА КОМИСИЈА НА ДЕН 04.11.2015

Објавено на 04 Ноември, 2015 во Одлуки


Фудбалерот на Ф.К. “Ренова“ од Џепчиште, Рамадани Емран,со ИД број 100262 исклучен во 38  минута поради недозволена игра со рака – втор жолт картон  на натпреварот од 12 коло прва МФЛ:Ф.К.“Работнички“ –  Ф.К.“Ренова “ одигран на ден 28.10.2015 во 13,30 часот на Арена “Филип втори “ согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на  1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  29.10.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Победа“ од Прилеп, Шаркоски Николче,со ИД број 109293 исклучен во 47  минута поради недозволен старт – втор жолт картон  на натпреварот од 10 коло втора МФЛ:Ф.К.“Тетекс“ –  Ф.К.“Победа “ одигран на ден 31.10.2015 во 13,30 часот на стадионот “Борис Трајковски“ согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на  1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  01.11.2015 година.

Фудбалерот на Ф.К. “Младост“ од Царев Двор, Велевски Дејан,со ИД број 102168 исклучен во 90  минута поради недозволен старт – втор жолт картон  на натпреварот од 13 коло прва МФЛ:Ф.К.“Работнички“ –  Ф.К.“Младост “ одигран на ден 01.11.2015 во 13,30 часот на Арена “Филип втори “ согласно  член  35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на настап на  1 (еден) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  02.11.2015 година.

Шефот на стручниот штаб  на Ф.К. “Победа“ од Прилеп, Крстески Дарко,со национална “А“ лиценца број 125 исклучен-одстранет од терен во 75  минута поради неспортски однос-реакција на судиски одлуки на  натпреварот од девето коло на Втора МФЛ:Ф.К.“Еуромилк“ –  Ф.К.“ Победа “ одигран на ден 24.10.2015 во 13,30 часот на стадионот во Велес  согласно  член 35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана навршење секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт на 2 (два) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  25.10.2015 година.

Кондиционен тренер  на Ф.К. “Ренова“ од Џепчиште, Љиворека Башким, исклучен-одстранет од терен во 90+3  минута поради неспортски однос кон првиот помошен судија на  натпреварот од единаесетто коло на Прва МФЛ:Ф.К.“Ренова“ –  Ф.К.“ Младост “ одигран на ден 25.10.2015 во 13,30 часот на стадионот Чаир во Скопје  согласно  член 35 од  ДП на ФФМ, СЕ КАЗНУВА со забрана на вршење  секаква функција поврзана со фудбалскиот спорт на  2 (два) првенствени – куп натпревари.

Казната тече од  26.10.2015 година.
   
   
А репрезентација