Одобрена ФИФА судиската листа за 2023 година

Објавено на 15 Декември, 2022 во Вести


Светската куќа на фудбалот (ФИФА)  ја одобри листата на македонски судии за 2023 година.

Главни судии: Александар Ставрев, Игор Стојчевски, Јован Качевски;

Асистенти судии: Дејан Костадинов, Гоце Петрески, Куштрим Лика, Даниел Василевски, Слаѓан Марковски, Бранко Путилин;

Женски главни судии: Ива Пројковска, Ирена Велевачкоска Ристевски;

Женски судии асистенти: Вјолца Изеири, Елена Соклевска Илиевски, Ангела Домазетовска;

Футсал судии: Јосип Бартон, Марјан Младеновски, Доне Ристовски;   
   
А репрезентација