Содржини

08.02.2024   Проекти - Инфраструктура

УЕФА упатство за одржлива инфраструктура

Муамед Сејдини: Како Фудбалска федерација на Македонија имаме обврска да ја истакнеме критичната важност од инвестирањето во фудбалската инфраструктура.

30.10.2022   Проекти - Детски лиги

Младите му дадоа црвен картон на говорот на омраза и гласно кажаа: Блокирај ја омразата. Сподели љубов

Детската лига на ФФМ, посветени на борбата против говорот на омраза во спортот!

21.03.2022   Проекти - Детски лиги

Проект "Фудбал во училиштата" континуирано продолжува со спортските активности за дечиња

Фудбалската Федерација на Македонија во соработка со ФУСМ (Федерација на училишен спорт во Македонија), реализира проект за училишен фудбал низ повеќе основни училишта низ Македонија.

10.12.2020   Проекти - Инфраструктура

Раководството на ФФМ и в.д. градоначалникот на Штип официјално го потпишаа договорот за новиот стадион во Штип

За една година, Градскиот стадион во Штип ќе добие целосно нова западна трибина со капацитет од 2400 места и со поттрибински простори.

Календар
А репрезентација