Семинар за клупски доктори од Прва и Втора МФЛ

Објавено на 30 Декември, 2019 во Вести, Семинари


Комисијата за медицина и анти - допинг во рамки на Фудбалската федерација на Македонија на 11. јануари 2020 година ќе го одржи редовниот годишен лиценцен семинар за доктори на клубовите од 1 и 2 МФЛ и доктори од Националните репрезентации. 

Семинарот ќе се одржи во хотел „Континентал“ со почеток во 09:00 часот, а целата содржина од програмата за едукација на докторите е според содржината сугерирана од УЕФА медицинскиот комитет за сите членки на УЕФА. 

Темата на семинарот е: Повреди во фудбалот и нивно менаџирање (дијагноза и третирање).

Во продолжение можете да го преземете стручното издание „Дијагноза и третман на повреди“. 

Дијагноза и третман на повреди .pdf 

Дијагноза и третман на повреди - Албански јазик.pdf    
   
А репрезентација