Видео: Детска лига - финален турнир

Објавено на 06 Јуни, 2018 во Вести, Детски лиги


На терените на тренинг центарот „Петар Милошевски“  на финалниот турнир од ФФМ Детски лиги - сезона 2017/2018 учествуваа 48 екипи кои се натпреваруваа во шест возрасни категории - генерација играчи родени 2005. 2006. 2007. 2008. 2009. и 2010. Во секоја од овие генерации се натпреваруваа по осум екипи. Повеќе од 1000 деца од седум региони во државата беа присутни на завршниот турнир на ФФМ – Детска лига.

Погледнете го видеото од настанот организиран од Фудбалската федерација на Македонија.
   
   
А репрезентација