Женските репрезентации до 17 и до 19 години ги добија противниците за следниот циклус УЕФА натпреварувања

Објавено на 31 Мај, 2022 во До 19 год жени, До 17 год жени


На извлекувањето во седиштето на УЕФА Македонските репрезентации за жени до 17 и до 19 години ги добија противниците за есенскиот дел од следната натпреварувачка сезона.

Женската репрезентација до 19 години е во група 6 заедно со Белорусија и Грузија. Натпреварите ќе се одиграат во периодот од 4ти до 10ти октомври, 2022 г. на мини турнир на кој домаќин ќе биде Грузија.

Репрезентацијата за жени до 17 години е во групата 2 каде противници ќе и бидат Албанија, Косово и Молдавија, а натпреварите ќе се одиграат од 17ти до 24ти октомври, 2022 година на мини турнир во Албанија.

Двете Македонски младински женски селекции следната сезона ќе настапуваат во Лига Б и преку успешни настапи ќе се надеваат на промоција во Лига А.   
   
А репрезентација